Vă invităm la conferința cu titlul „Cercetările hermeneutice și relevanța lor în sfera educației”, care va fi susținută de domnul profesor univ. dr. Ștefan Afloroaei, membru corespondent al Academiei Române și membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Prelegerea va avea loc miercuri, 23 octombrie 2024, începând cu ora 10:00 în Aula Filialei Iași a Academiei Române din Bulevardul Carol I, nr. 8.
Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, până la ora 9.50.
Pentru rezervarea unui loc în sală vă recomandăm să completați formularul.
Domnul Ștefan Afloroaei este profesor și coordonator de doctorat în domeniul filosofiei, specializat în metafizică și hermeneutică (https://acad.ro/acad_membri/membri/Afloroaiei_Stefan.html). În perioada 1995-1999 a fost șeful catedrei de filosofie modernă, iar între 1999-2000 secretar științific al Facultății de Filosofie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, devenind decan al aceleași facultăți între 2000 – 2008. A fost profesor asociat la Universitatea din București, Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (între 2005-2010) și Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (între 2004 – 2008), susținând prelegeri de hermeneutică filosofică, metafizică, teorii ale interpretării, hermeneutica formelor simbolice, cultură și spiritualitate europeană. Publicațiile domnului Ștefan Afloroaei sunt numeroase și apreciate la nivel național și internațional de comunitatea științifică: 9 volume de autor, 7 volume în calitate e coordonator, 6 prelegeri publicate, 10 studii introductive sau postfețe la o serie de volume și alte publicații și prelegeri în domeniul filosofiei.
Aceasta este cea de-a patra conferință din seria de șase evenimente cu public derulate în cadrul proiectului „Mărturii ale vieții culturale din Academia Română”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Prin acest proiect ne propunem să aducem în atenția publicului personalități marcante din lumea academică, oferind perspective valoroase asupra culturii și științei în contextul actual.
Conferința urmează a fi înregistrată și postată pe site-ul instituției noastre, la secțiunea dedicată proiectului.