Celebrarea centenarului nașterii Academicianului Cristofor I. Simionescu

Dezvelirea bustului Academicianului Cristofor I. Simionescu

Vineri, 19 iunie 2020, s-au împlinit 100 de ani de la nașterea academicianului Cristofor I. Simionescu. Cu prilejul acestei comemorări, Academia Română, Filiala Iași a organizat o manifestare solemnă, în cadrul căreia a avut loc dezvelirea bustului domnului Cristofor I. Simionescu, în semn de omagiu adus memoriei renumitului om de știință și cultură.

Evenimentul a fost deschis și moderat de domnul academician Viorel Barbu, Președintele Filialei Iași a Academiei Române, după care au rostit cuvinte elogioase domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, domnul prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, Rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”, domnul academician Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române, domnul academician Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române. La dezvelirea bustului au participat oficialități locale, membri ai Academiei Române, cercetători, colaboratori, oameni de cultură și sculptorul Ilie Bostan, artistul care a realizat bustul academicianului Cristofor I. Simionescu.

Am ținut prin această scurtă ceremonie să evocăm figura academicianului Cristofor Simionescu de la a cărui naștere se împlinesc în curând 100 de ani. După părerea noastră şi a întregii comunității academice ieşene, a fost o mare personalitate pentru oraş, a fost fondator de instituţii culturale şi de învăţământ, este un om care a construit, nu numai a vorbit. A sprijinit școala și Academia în condiţii foarte grele şi pentru aceasta noi toţi îi suntem recunoscători, atât ieşenii, cât şi comunitatea academică în ansamblul său.”, a declarat academicianul Viorel Barbu, președintele Filialei Iași a Academiei Române.

Organizatori:

Comitet organizatoric:

Comitet științific:

Dezvelirea bustului academicianului Cristofor I. Simionescu