- CIF/CUI: 4540917 din 1993
- CAEN: 7220
- PIC: 914989749
- RPC: 807
- MCI-UEF-iD: O-1600-000W-0183
- EERTIS
- 0232 211 150 (Secretariat)
- 0332 101 115 (Resurse umane)
- secretariat.stiintific@acadiasi.ro
- secretariat@acadiasi.ro
- Contact
Sunt cercetător științific doctor gr. II la Institutul de Informatică al Academiei Române – Filiala Iași și profesor asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Totodată, sunt și conferențiar universitar la Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Am o vastă experiență în domeniul lingvisticii computaționale și al procesării limbajului natural, cu accent pe prelucrarea textului, incluzând identificarea topicului, adnotarea semantică, detectarea epocii, diacronia, dezambiguizarea sensului cuvântului, recunoașterea entităților, analiza sentimentelor, datele deschise legate și regăsirea informațiilor, în limbile română, engleză și italiană.
Sunt dedicată analizei rețelelor sociale (Twitter, YouTube, Facebook etc.) și modelării lingvistice. Din 2010, alături de studenții de la UAIC-FII și ulterior și de la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, am contribuit la dezvoltarea de corpusuri dedicate limbii române, limbii maghiare, inclusiv diverse tipuri de adnotări, folosite pentru abordarea problemelor semantice și pragmatice.
Am fost implicată în 15 proiecte de cercetare la nivel european și național (7 internaționale și 8 naționale), iar în prezent fac parte din Management Commitment (MC) al rețelei europene CA23147 – Global Network on Large-Scale, Cross-domain and Multilingual Open Knowledge Graphs (GOBLIN). De asemenea, dețin expertiză ca evaluator pentru diverse linii de finanțare nerambursabilă, cum ar fi „spin-off”, Proiecte Tehnologice Inovative, Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare și COST Action.
Cu peste 300 de comunicări prezentate la conferințe și un număr similar de articole publicate în reviste și volume ale conferințelor, indexate în baze de date internaționale precum DBLP (peste 80 lucrări), SCOPUS (peste 90), ISI Web of Knowledge (peste 60), IEEE Computer Society și LNCS/LNAI (Springer). În prezent, indicii de vizibilitate sunt: h-index 19 pe Google Scholar, 9 pe Scopus, 6 pe Web of Science.
În activitățile pe care le desfășoară, Filiala Iaşi a Academiei Române este liberă de orice determinism politic sau economic, supunându-se doar propriilor linii strategice academice, științifice, culturale și comunitare, în conformitate cu Statutul Academiei Române.