Rotaru Florin

Cercetator: Rotaru Florin

Absolvent Facultatea Automatizări şi Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucureşti, 1977. Diploma PhD, teza „Contribuţii la dezvoltarea metodelor de  recunoaştere a formelor cu aplicaţii în analiza imaginilor”, 1998, Universitatea Tehnică “Ghe. Asachi” Iaşi. Experienţă, 37 de ani, în: procesare şi analiză de imagini, viziune computerizată, tehnici de reconstrucţie tridimensională cu aplicaţii in robotică, analiză video, analiza mișcării.

Coordonator sau membru în echipele unor proiecte de cercetare privind: analiza mişcării animalelor în captivitate pentru identificarea stărilor de stress; sistem de analiză a imaginilor de fund de ochi pentru teste screening; sistem de poziţionare în aplicaţii robot vision folosind o singură cameră video; sistem de poziţionare în aplicaţii robot vision bazat pe tehnici de reconstrucţie stereovision şi metodă de înregistrare; aplicaţie de vizualizare 3D a fundului mărilor folosind date sonar; sistem de analiză a imaginilor de tip RADARSAT în vederea monitorizării zonelor agricole; sistem de analiză a imaginilor microscopice de metalografie utilizat în controlul calităţii;  sistem de recunoaştere sintactică şi structurală a partiturilor muzicale tipărite.

Coautor la peste 75 de articole și lucrări în reviste sau conferințe internaționale; doua monografii şi un capitol de carte in domeniul analizei imaginilor şi tehnicilor de reconstrucţie 3D.  Secretar ştiintific al Institutului de Informatică Teoretică în perioada 1990-1999.

 

Cercetător Științific Gradul III
florin.rotaru (at) iit.academiaromana-is.ro

0721 389 579

Implicare în proiecte

No data was found