Comunicat de presă. Finalizarea proiectului Conceptul de autenticitate existențială și provocările societății contemporane post-moderne

Academia Română, Filiala Iași, anunță finalizarea proiectului Conceptul de autenticitate existențială și provocările societății contemporane post-moderne, finanțat de Fundația Patrimoniu, Academia Română, în cadrul rundei de finanțare GAR-UM-2019. 

Proiectul a fost implementat de Departamentul de Filosofie și Logică, din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, al Academiei Române, Filiala Iași. Echipa de implementare a fost formată din Ionuț-Alexandru Bârliba (director de proiect), Lavinia Andreea Codrea (Departamentul de Sociologie și Drept) și Irina Frasin (Departamentul pentru Tehnologii Digitale Discursive). 

Obiectivele principale ale proiectului au fost cercetarea extensivă a înțelesurilor conceptului de autenticitate existențială, analiza criticilor aduse înțelesurilor existențialiste ale autenticității, precum și a direcțiilor de cercetare contemporane și aplicarea rezultatelor și concluziilor cercetării în analiza unor fenomene sociale și culturale contemporane precum: protestele de masă, revoltele sociale, mișcările populiste, lumea virtuală a rețelelor de socializare;

Proiectul s-a desfășurat în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021. În cadrul proiectului au fost organizate un workshop și un colocviu național, au fost publicate articole științifice și au fost prezentate lucrări în cadrul unor conferințe naționale și internaționale.

Codul proiectului: GAR-UM-2019-XII-3.1-6/ 15.10.2019

Institut: Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”

Director de proiect: Bârliba Ionuț-Alexandru

Echipa de proiect: Bârliba Ionuț-Alexandru, Frasin Irina, Codrea Lavinia-Andreea

Organizatori:

Comitet organizatoric:

Comitet științific:

La multi ani Domnule Profesor