Comunicat de presă. Finalizarea proiectului Redescoperirea omului rural contemporan. Categorii fundamentale pentru regândirea conștiinței rurale românești

Academia Română, Filiala Iași anunță finalizarea proiectului Redescoperirea omului rural contemporan. Categorii fundamentale pentru regândirea conștiinței rurale românești, finanțat de Fundația Patrimoniu, Academia Română, în cadrul rundei de finanțare GAR-UM-2019. 

Proiectul a fost implementat de Departamentul pentru Tehnologii Digitale Discursive și Colectivul de Economie Rurală, din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, al Academiei Române, Filiala Iași. Echipa de implementare a fost formată din Codrin Dinu Vasiliu (director de proiect), Ioan Sebastian Brumă și Lucian Tanasă. 

Obiectivul proiectului a constat în regândirea categoriilor fundamentale ale conștiinței rurale românești în contextul provocărilor actuale, în vederea dezvoltării identitare a lumii rurale.

Proiectul s-a desfășurat în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021 și a urmărit cercetarea interdisciplinară a categoriilor fundamentale pentru regândirea conștiinței rurale în contextul provocărilor globale și identității locale.

  • Codul proiectului: GAR-UM-2019-XII-3.1-8/ 15.10.2019
  • Institut: Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”
  • Director de proiect: Vasiliu Dinu Codrin
  • Echipa de proiect: Vasiliu Dinu Codrin, Brumă Ioan Sebastian, Lucian Tanasă

Organizatori:

Comitet organizatoric:

Comitet științific: