Lansare de proiect: Redescoperirea omului rural contemporan. Categorii fundamentale pentru regândirea conștiinței rurale românești

Academia Română, Filiala Iași anunță lansarea proiectului Redescoperirea omului rural contemporan. Categorii fundamentale pentru regândirea conștiinței rurale românești, finanțat de Fundația Patrimoniu, Academia Română, în cadrul rundei de finanțare GAR-UM-2019. 

Proiectul este implementat de Departamentul pentru Tehnologii Digitale Discursive și Colectivul de Economie Rurală, din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, al Academiei Române, Filiala Iași. Echipa de implementare este formată din Codrin Dinu Vasiliu (director de proiect), Ioan Sebastian Brumă și Lucian Tanasă. 

Obiectivul proiectului constă în regândirea categoriilor fundamentale ale conștiinței rurale românești în contextul provocărilor actuale, în vederea dezvoltării identitare a lumii rurale.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021 și va urmări cercetarea interdisciplinară a categoriilor fundamentale pentru regândirea conștiinței rurale în contextul provocărilor globale și identității locale. 

Organizatori:

Comitet organizatoric:

Comitet științific:

Tara Letcani 023