Provocări, căutări și certitudini în cercetarea arheologică românească actuală

A XIII-a ediție a Conferinței Naționale a Institutului de Arheologie din Iași, al Academiei Române Filiala Iași, din cadrul Zilelor Academice Ieșene, ediția XXXVIII, va avea loc în acest an între 18-21 octombrie. Este, deja, un eveniment de tradiție între manifestările dedicate științelor umaniste din Iași și reunește peste 40 de comunicări științifice care au mai mult de 120 de autori, arheologi de prestigiu din România, Republica Moldova, dar și din alte țări europene și nu numai. Pe parcursul a două zile foarte intense vor fi aduse la cunoștință celor interesați cele mai noi rezultate ale cercetărilor arheologice sistematice sau preventive de pe teritoriul României și al Republicii Moldova, din preistorie și până în perioada premodernă.

Printre participanți amintim arheologi de la institutele de cercetare al Academiei Române, Universități și muzee din Iași, Cluj-Napoca, Chișinău, București, Constanța, Tulcea, Alba Iulia, Craiova, Pitești, Buzău, Piatra Neamț, Roman, Botoșani, Târgu Neamț ș.a.

Deschiderea manifestării va avea loc joi, 19 octombrie 2023, în Aula Academiei Române – Filiala Iași, începând cu orele 10.00.

Afiș.pdf

Programul conferinței.pdf

Organizatori:

Institutul de Arheologie al Academiei Române Filiala Iași

Comitet organizatoric:

Dr. Dan Aparaschivei – Institutul de Arheologie al Academiei Române Filiala Iași
Dr. George Bilavschi – Institutul de Arheologie al Academiei Române Filiala Iași
Dr. Ludmila Pîrnău – Institutul de Arheologie al Academiei Române Filiala Iași

Comitet științific:

Conferinta nationala

18-21 octombrie 2023

Aula Academiei Române Filiala Iaşi