Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane (9-10 Iulie, Parcul Expoziției din Iași)

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală.

Evenimentul, unicat în zona Moldovei, este dedicat consumatorilor ieșeni precum și producătorilor atestați tradițional, ecologic sau montan din zona de nord-est a țării. Astfel, cu sprijinul Direcțiilor pentru Agricultură din regiunea Moldovei, la eveniment vor participa producători din toate cele 6 județe din nord-estul țării, din domeniul patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producători de vinuri, producători de dulcețuri și zacuști, producători de fructe și legume ecologice și apicultori.

Prin organizarea acestui târg, ne propunem promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare, realizate după rețete tradiționale, populare în zona de nord-est a țării. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial precum și crearea de noi canele de vânzare, pentru valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune. Totodată, prin intermediul acestui eveniment, organizatorii urmăresc să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.

În cadrul târgului, va avea loc și Atelierul de gătit pentru copii, cu produse de la producători locali, atelier care are o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Atelierul face parte din acțiunile de promovare a alimentației sănătoase și de creștere a gradului de încredere a consumatorilor urbani în produsele alimentare locale. Atelierul este gândit pentru copii, pentru că ei reprezintă vectori de formare și informare în familiile lor. Acesta va cuprinde două activități, una în data de 9 iulie și una în data de 10 iulie.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Cities2030, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020 (www.cities.eu). Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași, sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei. Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași.

Organizatorii târgului:
Primăria Municipiului Iași
Academia Română, Filiala Iași
Direcția pentru Agricultură Județeană Iași

9-10 Iulie, orele 10:00-21:00, Parcul Expoziției, Iași

Contact:
Ioan Sebastian Brumă
sebastianbruma1978@gmail.com
#Cities2030

Organizatori:

Academia Română, Filiala Iași, Primăria Municipiului Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană, Iași

Comitet organizatoric:

Comitet științific:

9-10 Iulie 2022

Iași, Parcul Expoziției