Eugen Huzum

Licențiat în filosofie (1998) și științe politice (2001), absolvent de studii aprofundate în „teorii ale comunicării și ale filosofiei analitice” (1999) și doctor în filosofie (din 2005), cu o teză despre critica ideii de fundament și a fundaționalismului în filosofia contemporană.

Editor șef al revistelor Logos & Episteme. An International Journal of Epistemology și Symposion: Theoretical and Applied Inquiries in Philosophy and Social Sciences.

Domeniile sale fundamentale de interes sunt filosofia politică (în special teoriile dreptății, realismul și moralismul, multiculturalismul și teoria democrației), epistemologia (teoriile întemeierii epistemice, mai ales fundaționalismul) și metafilosofia (metodologia filosofică în general și metodologia filosofiei politice – cu precădere ceea ce este numit de obicei „teorie ideală” – în particular).

Este autor al cărților În afara eticii? Filosofia politică și principiile morale și Ideal – nonideal. Filosofia unei distincții în teoria dreptății, ambele publicate în 2016 de Editura Institutul European din Iași.

În 2011 și 2013 a coordonat, tot la Institutul European, volumele Concepte și teorii social-politice, respectiv Teorii si ideologii politice.

Facebook
GOOGLE
Pinterest
LINKEDIN

Implicare în proiecte

No data was found