Simalcsik Angela

Cercetator: Simalcsik Angela

În anul 1996 a absolvit Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Doctor în medicină din anul 2008, în cadrul școlii doctorale a Institutului de Antropologie „Fr. I. Rainer” al Academiei Române.

Din anul 1997 până în prezent este cercetător științific gradul III la Centrul de Cercetări Antropologice „Olga Necrasov” al Academiei Române – Filiala Iași.

Din anul 2018 este membru fondator şi director adjunct al Institutului de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale (ICBE) din Chişinău şi editor coordonator al anuarului Revista de Arheologie, Antropologie şi Studii Interdisciplinare (http://jaais.eu/).

Autor şi coautor a peste 250 de studii şi articole publicate în ţară şi străinătate în domeniul paleoantropologiei, paleodemografiei, antropologiei contemporane (auxologiei), inclusiv şapte monografii, două atlase antropologice şi un tratat.

Laureat a patru premii acordate de Academia Română.

Se preocupă de reconstituirea vieţii cotidiene a comunităţilor umane dispărute, cu scopul de a le descrie în contextul mediului în care acestea au trăit.

 

 

Doctor în medicină
Cercetător Științific Gradul III
angellisimal (at) yahoo.com

Implicare în proiecte

No data was found