Proiectul a continuat editarea critică a Bibliei de la 1688, în seria Monumenta linguae Dacoromanorum, prin analiza filologică şi lingvistică a două cărţi biblice: A împărăţiilor cea dentâiu, A împărăţiilor a doua, paralel cu aceleaşi cărţi, inedite, din ms. 45 BAR Cluj-Napoca şi ms. 4389 BAR Bucureşti.
Partea inovativă a proiectului a constat în realizarea unui format electronic al volumului, cu posibilitate de căutare în cele trei variante de texte vechi româneşti pornind de la Indicele de cuvinte şi forme. De asemenea, Indicele de cuvinte şi forme cuprinde cuvintele comune din toate cele trei variante de text vechi şi a fost generat automat, validat şi corectat de experţi lingvişti printr-o interfaţă online, special construită în acest scop. Validarea tuturor analizelor morfo-sintactice a asigurat constituirea unui corpusde limbă română veche, util în antrenarea unor instrumente digitale de prelucrare şi adnotare pentru varianta de secol șaptesprezece a românei literare.
Volumul electronic rezultat în proiect, a fost trasformat în site și publicat în 2021 pe platforma SoLiRom a Academiei Române. Maniera de lucru definită în proiect precum şi instrumentele create au fost preluate şi aplicate în editarea volumelor ulterioare, în proiectul Monumenta linguae Dacoromanorum. Biblia 1688, finanțat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2010-2015). Mai multe detalii, în Gabriela Haja (ed.), Lexicografia academică românească. Studii. Proiecte, p. 185-193.