Proiectul este o contribuţie la efortul de soluţionare coerentă a problemei realizării Infrastructurii de Informaţii Spaţiale (IIS) în România.
IIS constituie baza administrării moderne, eficiente a resurselor unui teritoriu.
Pornind de la informaţii care au la bază poziţia geografică – hărţi electronice conţinând: unităţi administrativ teritoriale, localităţi, clădiri, loturi agricole, păduri, râuri, drumuri, etc. – se pot structura baze de date ataşate acestora, conţinând informaţii din cele mai diverse, de la cele cu caracter general până la cele de detaliu. O astfel de organizare a informaţiilor, posibilităţile de vizualizare şi interogare precum şi uşurinţa accesării acestora facilitează şi susţin actele de decizie administrativă.
Proiectul vine ca o alternativă la abordarea bazată în exclusivitate pe soluţiile de import, eterogene şi focalizate exclusiv pe rezultatul final al aplicaţiilor specifice.
Soluţia propusă în cadrul acestui proiect se bazează pe o serie de rezultate semnificative deja obţinute, constând în nucleul unei platforme originale de Sistem Informatic Geografic (SIG) şi un set de instrumente software de bază pentru dezvoltarea de aplicaţii specifice.
Perioada de implementare: septembrie 2004 – iunie 2006
Buget de Stat – Ministerul Educaţiei şi Cercetării, PNCDI, Programul RELANSIN